maandag 31 augustus 2009

De Ark start met wandelkerkdienst

Op zondag 6 september opent Oecumenische kerkgemeenschap De Ark in Hoofddorp Overbos-Floriande het nieuwe werkseizoen. Dat gebeurt met een kerkdienst die uit twee delen bestaat.

Begonnen wordt met een korte dienst in De Ark, waarbij ook de kinderen aanwezig zijn. Daarna gaan de kinderen naar de Kids-Instuif en beginnen de volwassenen aan een 'wandelkerkdienst': in kleine groepen maken ze een wandeling rond de vijver in het wijkpark. Op het pad langs de oever staan een zestal kunstwerken, waarbij halt gehouden wordt. De wandelaars krijgen daar een vraag om samen kort over te praten. Ook de grote fontein in de vijver is zo'n meditatie-punt.

Het idee voor deze wandelkerkdienst ontleent De Ark aan het bijbelverhaal van de EmmaĆ¼s-gangers: twee mensen die na de dood van Jezus naar hun dorp terugwandelen. Een derde wandelaar voegt zich bij hen en er ontstaat een levendig gesprek, wat bij hen uiteindelijk een doorbaak in geloven tot stand brengt.

Ook met deze wandeling hoopt De Ark de kerkbezoekers actief over hun eigen geloof en plek in kerk en wereld  te laten nadenken. De Ark vraagt daar extra aandacht voor, omdat het kerkgebouw dit voorjaar met een nieuwe verdieping is uitgebreid. Het plan is daar allerlei nieuwe activiteiten te starten. Op zondag 8 november wordt De Ark officieel geopend; deze zondag is vast een voorproefje, maar binnen is nog lang niet alles klaar.

Vooraf is er koffie met taart, door de kerkgangers zelf gebakken. Als afsluiting eten de kinderen pannekoeken en is er een lunch voor de volwassenen.

De dienst van zondag 6 september begint om 10.30 uur, koffie is er vanaf 10.00 uur. Het einde is gepland rond 12.30 uur.
Oecumenische kerkcentrum De Ark ligt aan Muiderbos 36. De Ark is de open kerk voor Overbos en Floriande en maakt deel uit van de Protestantse Gemeente Hoofddorp. Voor meer informatie www.deark.nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten