maandag 24 augustus 2009

Preventief kookadvies in Rijsenhout gehandhaafd

Het advies aan inwoners van Rijsenhout om het kraanwater uit voorzorg voor consumptie te koken, blijft nog enkele dagen van kracht. PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland heeft daartoe besloten, omdat het onderzoek naar de oorzaak van het groene water nog niet volledig is afgerond.
PWN heeft woensdagavond 19 augustus een preventief kookadvies afgegeven op tweeduizend adressen in Rijsenhout, na klachten van bewoners van de Aarbergerweg over groen kraanwater. De waterleiding is daarop volledig doorgespoeld, waarna de klachten zijn verholpen. Om de kwaliteit van het kraanwater te controleren, zijn er op diverse locaties monsters genomen. Daaruit is vandaag gebleken dat het water bacteriologisch in orde is.
Burgemeester Weterings van de gemeente Haarlemmermeer: "Wij vinden het erg vervelend om de inwoners van Rijsenhout nog langer te moeten belasten met deze maatregel, maar hebben begrip voor het besluit van PWN. Ook wij willen alles op alles zetten om te weten wat de oorzaak was van het groene kraanwater en om te voorkomen dat het probleem zich herhaalt."
PWN streeft ernaar het volledige onderzoek woensdag af te ronden. Zodra het kookadvies wordt ingetrokken, krijgen de inwoners daarvan direct schriftelijk bericht van de gemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten